Back in the game!

Sådärja, en liten rush på fyra timmar så har jag fått undan det mesta som ändå ska stå nere i förrådet och fått såpass mycket ordning att soffan står framför teven. Vilket innebär att PS3an är lovlig villebråd! :D

Nu kommer jag aldrig nånsin bli klar med det här... Men om en halvtimme är det Motorsågsmassakern och planering inför morgondagens maskerad. Kommer jag nånsin växa upp? I helsike heller!

Nu Guitar Hero.

Finally!

Excelnörden har talat

Japp, då har man spenderat större delen av söndagskvällen med excel, fipplandes och picklandes med tabeller och siffror för att räkna ut exakt hur mycket/lite man egentligen sparar på olika mobilabonnemang och om man väljer att betala telefonen direkt eller sprida ut det på månadsavgift istället.

Jag gillar verkligen att sitta och leka med excel, vet inte vad det är som är tillfredsställande men roligt är det. Det är klart resultaten är ju alltid jäkligt intressanta också.

Jag har räknat på tele2 abonnemang, Snackis och Kompis. På två telefoner Nokia 6730 och HTC Hero, priser från www.katshing.se. Och hur mycket man egentligen sparar på telefonpriset när man tar ett abonnemang och betalar av telefonen per månad. För att sammanfatta resultaten kan jag säga att man sparar mest pengar om man tar en lång bindningstid men struntar i förhöjd månadsavgift.

Men då sparar man ändå knappt nånting, max för HTC Heron var 337 kr, om man binder sig i 24 månader men betalar för telefonen direkt, tar man avbetalning på telefonen sparar man endast 187 kr. Detta beror på att tele2 tar ut en engångsavgift på 150 kr för att initiera månadsavbetalningen! Så till alla er som fortfarande tror att ni verkligen får en billigare telefon när ni betalar den med månadsavgift: Tyvärr, det blir inte många kronor.

För Nokian sparade man lite mer, hela 525 kr om man binder sig 24 månader och betalar allt på en gång.

Så jag är ungefär lika oimponerad som jag var från början, dock hade jag inställningen att man inte sparade nånting alls, så det var åtminstone en positiv uppenbarelse jag fick av det här.


Jag fick ännu en insyn i hur jag verkligen vill ha en större datorskärm av det här också. Det är ett helsike att sitta med flera fönster och försöka föra över information mellan excel och firefox på en liten skärm. Min riktiga skärm(19") har ju gått sönder så jag sitter på en reservskärm nu (17"), så det ska bli skönt sen när jag köper min 22" widescreen med 3D glasögon som jag ska ha :D (jajamensan, 3D! eller ja stereoskopisk 3D, så det är ju inte äkta).


Och ja, om det inte framgår så är jag på jakt efter en ny telefon, min gamla har börjat bryta ihop. Styrspakgrejen fungerar var tredje gång och ibland hänger sig hela telefonen. Den är ju typ fem år gammal också så det är väl dags att byta. För tillfället är det Nokia 6730 Classic som är alternativ 1. Jag vill inte ha en telefon som kan ta över världen alldeles på egen hand, jag vill ha en telefon jag kan ringa och skicka sms med.
Men jag har bestämt mig för att en GPS och synkning med googles kalender är något jag vill ha. Och från de kraven tillsammans med att jag vill ha en ganska nätt telefon har det blivit denna. Det känns ganska bra, jag ska till affär imorgon och se om jag kan få peta lite på ett exemplar.
Någon smartphone med touchscreen vill jag inte ha, men ett alternativ som har seglat runt är Nokia E52 (en smartphone utan touchscreen), mest för att den har bra batteritid, är tunnare än 6730 och ser lite bättre ut. Tyvärr verkar det vara en jäkla massa problem med den telefonen, nästan som om var tredje exemplar är trasigt och måste bytas om man tittar på trenderna på forum runtom internet. Och en sån telefon vågar jag inte köpa.


Nya glasögon ska jag köpa också, och kläder behöver jag. Jag börjar närma mig en spenderarperiod igen. Så ni som undrar vad ni ska köpa för födelsedagsresent och julklapp till mig: Bry er inte, jag köper mina egna juklappar i år :D

Hmm telefonen hamnar på ~2000 kr, skärm + 3D ~5000 kr, glasögon uhm ~4000? kr kanske. Lite kläder på det så är jag snart uppe i en månadslön... jaja, pengar är till för att spendera.


Nu ska jag gå och lägga mig är det tänkt, så jag är pigg till jobbet imorrn. Och föresten så är alla klockor faktiskt omställda! Jag fixade det inatt efter partajet på hotellet, så för en gångs skull har jag inte gått runt en hel dag och haft fel tid...

Sov så gott!


PS, någon renovering har det inte blivit av de senaste veckorna, jag får se när jag kommer igång igen...

Gnäll

Jag är på dåligt humör, är stressad för hemmet, är stressad för jobbet.

Idag försökte jag gå på en utbildning på eftermiddagen, om Gasturbin-kringssystem för flytande bränsle. Jag fick yrsel, magknip och kände mig som jag skulle somna när som helst, så jag gick tillbaka till kontoret istället. Känner mig bättre nu, antar att jag inte riktigt kände att jag hade tid att sitta och lyssna...

Jag är inte den som gnäller när jag känner mig sjuk, men nu är det svårt att hålla emot. Man blir ju inte precis gladare när man tänker på oroligheterna hemikring heller.


Det enda som hänt i lägenheten är att jag monterat ett backsystem från elfa till en av mina garderober. Bredden på hyllorna är 55 cm och bredden på garderoben är 55 cm, jag räknade kallt med att det skulle gå. Och visst fan gick det :D Det krävdes en hammare och mycket vilja, men färgen blev bara repad på ett par ställen, perfekt passform... Så det är ju positivt iallafall, jag ska bara skaffa mig vilja att packa in kläderna och städa ur förrådet så blir det lite mer ordning i lägenheten. Att golvbrunnen i badrummet inte släpper genom vatten som den ska trots en behandling med kaustiksoda negerar tyvärr den positiva känslan...


Nu ska jag handla lite mat och sen ska jag hem och laga lite mat, ikväll ska jag äta glass och tycka synd om mig själv. Tyvärr har jag inget att titta på medan jag gör det, teven har inte plats än, och definitivt inte tid. Datorn har stulit för mycket tid från renoveringen bara den... Äta glass medan jag rensar avloppet kanske...


/Miserable bastard

Ett fruktansvärt humör

Jag har börjat märka hur stressad jag är just nu över lägenhet och jobb. Jag är extremt lättirriterad och stubin har jag ingen kvar alls, bara minsta lilla sak går fel så flyger jag i taket. Jag vill inte vara på jobbet alls, vill lägga all min tid på att göra klart lägenheten, men det går inte för på jobbet har jag en massa viktiga grejer jag måste lösa inför resan till Turkiet. Turkiet kommer också överfalla mig mitt i det värsta hemmakaoset, ingen ordning på nånting gör knappast att jag ser fram emot att packa för en resa.

Och den enda orsaken till hela skiten är att jag är ett latarsel som inte gör det han borde när han kan.

Fy. Fan.


Hur som helst. I söndags flyttade jag på riktigt. Fredag eftermiddag och lördag gick åt till att måla det sista i badrummet, tak, väggar, golv, rör och element – Allting i vitt, så badrummet känns väldigt underligt, i vissa vinklar ser man inte hörnen så det känns liksom oändligt. Men det ska brytas av med mörka trädetaljer (badrumskåp, pappershållare osv).

Här har ni en utvald del av badrummet, vitt blev det:


Jag är mycket nöjd med rör och element, de var så fruktansvärt fulgula så det var skönt att få dem vita. Resten av badrummet är såklart helfint också, även om det som sagt är lite för vitt innan detaljer kommit in. Det blir spännande att se hur väl färgen sitter kvar, den har redan släppt på ett par ställen så jag fått måla om på nytt. Det verkar som att väggen trots tre tvättningar inte var riktigt jämnt ren, och det krävs nog inte alltför vassa verktyg för att göra åverkan på färgen.

Söndagen var alltså flyttdag, planen var att börja tio så jag skulle hinna med allt, jag hade bokat släp och hela köret. Självklart lät jag mig övertalas att följa med på dubbeldans på lördagkväll, så det blev ingen start vid tio inte. Jag packade på förmiddagen och kom igång med flytten först vid ett… inte hade jag packat allt heller. Flytten inleddes med att åka och hämta släpet och sedan till Viberga (Coop Forum, Bygg och Möbler) för att köpa lite grejer till badrummet, jag hade valt ut ett vitt badrumsskåp eftersom allt i mörkt trä är så dyrt. På Viberga skulle jag visa ett badrumsset som jag gillade men inte har råd med och när jag kom dit så var det halva priset på demoexemplaret… vad som hände då var att jag mer eller mindre spontanhandlade badrumsskåp, handfat, underskåp, blandare och bottenventil för 3000 kr. Inte alls planerat, men jag fick det jag egentligen ville ha och det sägs ju att man är mest nöjd med beslut man tagit på magkänsla snarare än de man övervägt och planerat noga. På Viberga köpte jag även trallen jag ska lägga in på badrumsgolvet och en sticksåg för att såga till bitarna.
Badrumsskåp (över- och underdel), handfat och trall:






Vi plockade upp en tredje person och åkte till lägenheten för att börja flytta ut alla möbler i släpet. Flyttningen gick ganska smärtfritt, det blev två vändor med släpet och hittills har jag bara sett en skada på TV-bänken, dock självklart mitt på ovansidan. Vilket kvaddar mina chanser att sälja den när jag köper en ny TV-möbel. Perfekt.

Det var en del saker kvar som jag packade på söndagkväll och måndagmorgon, och vi körde över på måndag förmiddag, jag passade även på att köra iväg allt byggskräp från mitt nya förråd till tippen så jag skulle få plats med mina saker. Måndag eftermiddag gick sedan åt till att städa ur den gamla lägenheten.

Alla saker packades in i rummet i nya lägenheten där allt är klart förutom lister, och nu ser det ut som nån jävla loppmarknad. Och där bor jag, i rummet är det loppmarknad, i köket är det soptipp och i badrummet är det vit chock, känns enormt kul och riktigt lyckat. Jag är så glad över min förmåga att planera och jobba duktigt med det jag borde. Det enda som är någorlunda rätt är sängen, och det får jag väl vara jävligt glad för. Nu ska jag bara passa mig jävligt noga för att släpa runt flyttkartonger då det har dragits in lite grus som ligger och skräpar, vill inte repa mitt fina golv innan jag ens fått ordning på saker och ting. Men å andra sidan kan jag ju garantera att det kommer bli repor nu, det är ju trots allt mitt golv.

Så här bor jag:

Rummet


Märk det svarta "matbordet" i bilden ovan...


Hallen


Köket


Bättre placering av kylskåp har sällan skådats...

Tisdagen var jag tillbaka på jobbet, men jag jobbade bara förmiddag för det var inspektion av gamla lägenheten på eftermiddag och jag tog några timmar ledigt för att jobba lite extra. Jag försökte sätta upp badrumsskåpet men självklart har ju idioten som borrade hålen i väggen borrat snett så det blev inte rakt. Jag tog ner allting och försökte modifiera skenan som skåpet hänger på och självklart, idiot som jag är, tog jag i för mycket och det blev snett åt andra hållet istället, sen borrade jag och fixade så nu går det inte att borra mer utan att hela skenan faller i bitar. Jag tror kanske jag har en lösning, jag ska prova den när jag får tid.
Uppdatering: Badrumsskåpet kom upp rakt igår kväll. Min lösning fungerade!

Vidare har jag börjat måla den gamla fula hatthyllan som satt i lägenheten så jag kan sätta upp den och använda till mina kläder. Men självklart tog färgen slut med typ 2 kvadratdecimeter kvar att måla så jag måste köpa en helt ny sprayflaska för en halv förmögenhet och använda en tiondel av… men förhoppningsvis blir hyllan fin i alla fall, slutpriset blir typ samma som en antagligen finare hylla från IKEA, så det känns ju lite sådär.
Uppdatering: Hatthyllan blev klar igår och den blev bra, den svarta färgen skrapas bort om man är för hårdhänt men jag hoppas ingen kommer peta på just de delarna… Den extra vita färgen var faktiskt också behövlig då det var mer än jag trodde som inte blivit klart.

Den "nya" hatthyllan:


I allra största allmänhet mår jag jävligt dåligt just nu. Jag bor i en soptipp och har hur mycket jobb som helst kvar. Datorn har jag inte hunnit koppla in och jag har för den delen grejerna till den utspridda i lådor runt hela rummet. Jag trodde jag skulle ha ett halvfärdigt boende och internet klart i söndagskväll. Tsk, det är tur att man är korkad så man inte förstår vilka bekymmer som ligger framför en. 

Jag får väl vara jävligt glad åt min bekymmerslösa inställning till livet, trots att det mesta är skit kan jag fortfarande le och skratta åt eländet när jag pratar med människor. Det är när jag är själv, eller när någon säger något minsta lilla kritiskt som det kokar över. Än så länge har jag lyckats hålla det inom mig när jag är bland folk, men det är väl bara en tidsfråga tills jag exploderar. Förhoppningen är fortfarande att jag ska vara klar med renoveringen i oktober, men med tanke på hur jävla dåligt mina planer har hållit tidigare så kan jag bara fantisera om när jag verkligen blir klar…

Life’s a bitch - and then you die


Uppdatering – Mood swing central
Jag skrev den första delen av det här inlägget på eftermiddagen innan jag åkte hem och fortsatte i lägenheten. Jag publicerade aldrig för jag tänkte ta bilder på kvällen. Under kvällens arbete förbättrades mitt humör avsevärt då jag både lyckades få badrumsskåpet rakt och fick hatthyllan färdigmålad, och båda blev riktigt bra! Se bilder ovan. Så nu känns saker och ting snäppet bättre, även om jag fortfarande har väldigt kort stubin…
Ikväll ska jag torka rent badkaret och städa rent i hall och badrum, kanske får jag hjälp att bära upp badkaret redan ikväll, sen måste jag köpa rör mellan badkar och avlopp för de har förre hyresgästen visst tagit med sig (!?). Efter det måste jag införskaffa garderobsinredning så jag äntligen kan packa upp mina kläder och fixa tillbaka garderobsdörrarna, till vilka jag valde att slänga alla gångjärn så jag måste hitta nya, hoppas jag hittar några som passar... Sen är det dags att lägga in trallen i badrummet och köpa handdukskrokar och hyllor och sånt.

Och på lördag kommer jag nog åka till Stockholm för att fira av en kompis som flyttar till Australien för typ ett halvår eller nåt, så där tappar jag en helg till i renovering...

*puh* Det var allt för den här gången.

RSS 2.0