Framsteg

Jag måste ställa mig själv frågan vad jag hade tänkt med den här bloggen.
Från början var faktiskt tanken att den skulle uppdateras regelbundet med intressanta reflektioner om mina framsteg och problem, och till viss del så började det väl kanske så. Men inte helt oväntat så spårade det ur och uppdateringarna började dröja med flera veckor, lika som själva arbetet dröjde med flera veckor.
Det är väl jag i ett nötskal, men det känns ändå irriterande att jag inte kan hålla ens vad jag själv planerar.

Hur som helst, det börjar närma sig inflyttning nu, på söndag är det flyttdags och jag kommer få fortsätta med renoveringen efter inflyttning. Därav kommer bloggen inte dö i oktober utan leva vidare fram till den dagen då jag verkligen är klar, när nu än det kan tänkas bli. När jag väl kommer dit är det nog dock fram med giljotinen, galgen och slaktmasken och bara välja avrättningsmetod. Jag lär inte orka driva en blogg där jag bara babblar om mig själv och min vardag.

Men jag har iallafall gjort framsteg. Hela lägenheten hade garanterat kunna varit klar om jag jobbat istället för att lata mig, men nu kommer det sluta med att rummet och badrummet är klart vid inflyttning, bortsett från lite mindre detaljer som lister och dylikt.
Rummet och hallen är tapetserade och golvet är lagt i rummet. Tapeten har jämnat ut sig lite mer nu när hela rummet är färdigt, det ser helt godkänt ut. Golvet i rummet blev mörk valnöt, laminatgolv med inbyggd "foam", så enkelt det bara kan bli att lägga med andra ord. Jag är riktigt nöjd med hur det blev, så det är något att glädjas över. För nyfikna själar kommer här ett par bilder på rummet:



Golvet var som sagt väldigt enkelt att lägga, jag fick hjälp av en arbetskamrat som nyligen lagt golv i sin lägenhet. Vilket var en jäkla tur för jag hade ingen aning om hur man skulle göra, det var enkelt när man visste, men det kan bli väldigt fel om man inte vet hur man ska göra.
Det ska såklart upp golvlister på det här någon dag, men jag hinner inte ge mig ut och leta lister just nu. Troligen blir det vita och tråkiga, men jag hade tänkt försöka hitta något annat som passar.

I hallen har de bruna, mörka och hemska garderoberna fått en ljusare betoning med helvitt, och i hallen är det tapetserat med lika tapet som i rummet. Jag hade kunnat välja en annan men jag orkade inte bry mig, det är så lite väggyta i hallen så jag kände att det kan gott vara lika. På första bilden nedan skymtar också dörren till köket till vänster, där jag rivit ner det provisoriska valvet som tidigare ägare satt upp. Valvet bestod av tillsågade bitar som helt enkelt spikats upp i originaldörröppningen, så det blir inga problem att snygga till med lister.



Just för tillfället håller jag på med badrummet, jag har målat tak och väggar med två strykningar hittills och det verkar bli vitt och fint. Jag har detaljmålning i alla hörn och kanter plus bakom rör, element och porslin kvar att göra. I köket ligger badrumsdörren och får en restaurering, vitt hela vägen. Allting ska bli ljust, fräscht och luftigt.

Här syns hur otroligt gul tapeten blivit av rökning och slitning. På ställen där tapeten varit skyddad av exempelvis plastskydd för eluttag ser man att tapeten från början var rosa...

Badrumsdörren, det syns inte på bilden men den behöver en andra strykning med färg för att bli bra. Förhoppningsvis lyckas jag dölja alla små skavanker som uppstått genom åren.

I badrummet ska jag också måla rör och element som gulnat på samma hemska sätt som tapeterna. Jag hoppas att jag hinner klart med detta innan söndag då jag flyttar in. Blir det riktigt trångt med tid får jag väl duscha på jobbet några dagar. All färg i ett våtrum måste ju torka åtminstone några dagar innan man spolar vatten för fullt på det, för säkerhets skull.

Sådär, där kom en uppdatering, mycket av jobbet är flera veckor gammalt och borde ha skrivits in här för längesen, men nu har ni iallafall sett det.


Bah, jag orkar inte läsa igenom det här, det får vara fel om det är det.


Vita tapeter?

Halva rummet är tapetserat, ljusa tapeter, nå sorts vit med nå sorts beiga små irregulära streck. De ser vita ut på avstånd, tydligen.

I eftermiddag/kväll kanske jag hinner klar med resten av rummet, eventuellt en bit ut i hallen också. Ni får inga bilder förrän det är klart. Sådeså!
Det är lite utav en pärs att få hjälp, mycket mycket tungt att försöka undvika att gå och peta på och kommentera allt som andra gör. Jag menar ingen kan ju göra saker lika bra som jag... Och åsikter har andra människor också, pfft!

Den ojämna väggen syns, mycket mer än jag hoppades på. Det får jag leva med.

Idag är jag på bättre humör.

Nu ska jag fortsätta jobba...


Jovisst

Igår köpte jag tapeter, i veckan ska jag tapetsera rummet. Till helgen hoppas jag vara klar med det så jag kan lägga golvet i rummet. Har valt golv och ska inhandla det i slutet på veckan.

Tak i hall och rum och garderoberna i hallen är målade.

Jag är av någon anledning på jävligt dåligt humör idag.

Det var allt.

Prioriteter grabben, prioriteter

Här sitter jag och lägger upp en färdigskrivet blogginlägg, jag skriver dem hemma på kvällen och lägger upp dem från jobbet dagen efter. Det blir proceduren i september. Jag är inte död bara för att jag inte har internet...

Okej, jag erkänner, det blev inget renoverande i helgen... Det blev istället en resa till Gävle, bokad vid elva-tiden på fredagkväll. Man kan ju kalla det för spontant men jag är ganska säker på att jag egentligen, innerst inne, hade bestämt mig tidigare än så. Det krävdes bara lite extra övertalning, och övertalning fanns det gott om den här gången...

På fredag var det after work, uppslutningen från avdelningen var imponerande. Hela en fast anställd, en vikarie och en examensarbetare dök upp. Gruppen förstärktes senare med en närstående. Vi lärde oss av detta att after work inte kan tas spontant, och inte på en fredagkväll. En inplanerad onsdag kanske skulle tänkas fungera, jag antar att det märks i framtiden. Jag var duktig, drack två öl, nekade till festinbjudan för jag skulle upp tidigt och renovera. Men egentligen var det nog bara det undermedvetna som med en bestämd hand styrde mig mot att vila inför lördagkvällen som komma skulle. Detta bevisades som sagt senare på kvällen då jag helt plötsligt bokade en tågbiljett.

Resan gick som sagt till Gävle, och från Gävle till Kungsgården utanför Sandviken. I Kungsgården var det Rock'nRoll, Los Raggos ordnade spelning med fyra band, av vilka jag minns namnen på Snakebite och hmm, Rochesters? Var inte så uppmärksam på just banden... men det var en trevlig kväll, för mig var det den nyktraste "raggarfesten" på länge och det fungerade finfint. Även jag kan alltså roa mig med endast ett par tre öl i magen? Jag antar att jag faktiskt mognat litegrann de senaste åren. Fast jag ska inte ropa hej förrän jag är över ån, det finns nog en del krav på omgivningen för att det ska gå väl.

Den enda hemifrån som var informerad om resan var denna gång Kenny, så syster blev lite förvånad när jag stack ut huvet genom bildörren väl på plats. Alltid roligt att överraska människor. Men jag får ta och lugna ner mig med hemliga hemresor nu, fler än en gång i månaden så försvinner snabbt hela överraskningen i det hela. Å andra sidan hann jag inte med att träffa fler i familjen den här gången, det fanns en annan människa jag hellre ville träffa.

Sömnen sköttes i ett omklädningsrum i anslutning till lokalen, närmare bestämt KSKs (Kungsgårdens SportKlubb?) omklädningsrum. Vi förskansade oss till att börja med i ett omklädningsrum i samma byggnad som festlokalen, men syster drog sig till minnes att hon hört rykten om en fotbollsmatch som skulle spelas på söndagen. En kontroll gjordes av vilka omklädningsrum som skulle användas och självklart var vårt tillfälliga sovrum ett av dem. Vi fick då flytta till ett annat omklädningsrum, som enligt uppgift ej skulle användas. Där fanns en bastu men jag lyckades inte hitta någon på-knapp, ej heller kände jag någon särskild entusiasm från resten av sällskapet, så det kanske var lika bra. Trots de inte alltför optimala förhållandena lyckades vi få oss åtminstone några timmars sömn, mer eller mindre god. Själv vaknade jag mitt i natten av akut kramp i vaden, det tog ett par kilo självbehärskning att hålla munnen stängd i det läget. Vi blev iallafall inte väckta, förrän Kenny och Angelica skulle upp och städa det vill säga, något som jag vänligen tackade nej till.

Allt som allt var det en lyckad helg, Helena visade sig vara en lika trevlig tjej som jag misstänkt och jag antar att jag är skyldig Kenny en ursäkt för att jag från början inte vågade lita fullt ut på hans beskrivning. Det var till hundra procent värt att missa en helg på renoveringen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hmm, ja renovering var det ja. Jag var där igår, slipade det sista av spacklet och började städa undan. Oturligt nog verkar inte den gamle dammsugaren vilja vara med längre, det är ingen kraft i den och varken byte av påse eller filter hjälper. Jag måste försöka låna en ny dammsugare, då den billigaste jag hittade i Finspång kostade 500 kr, lite för dyrt för en slit och släng dammsugare. Självklart väckte detta en hel del irritation, vilket i kombination med den redan påliggande stressen gjorde mig på minst sagt otrevligt humör. Det var tur att Gustav bestämde sig för att slå en signal, så jag fick prata av mig litegrann och kunde släppa irritationen och acceptera situationen.

Nästa steg är alltså att skaffa en billig dammsugare. Snart blir jag tvungen att be officiellt om hjälp med renoveringen, jag har varit benhård på att jag ska göra jobbet själv. Men nu måste jag inse fakta och stoppa undan stoltheten i bakfickan. Inte bara kommer jag behöva hjälp, det kommer heller inte bli så perfekt som jag visualiserat mig, jag har redan gjort misstag som riskerar att märkas. Jag antar att det positiva i det hela är att jag lagt upp budgeten med en närmast sinnessjuk uppskattning av priser, vilket troligen innebär att jag kommer komma undan med en bra mycket lägre kostnad än jag inbillat mig.

Till nästa gång kära barn

Bråttom bråttom...

Waaaah, jag börjar bli stressad! Inte mycket tid kvar nu. Slipa, spackla, slipa tvätta. Sen måla måla måla tapetsera måla lägga golv. Skynda skynda!

Och mitt i alltihop dyker värsta anledningen till att göra nåt helt annat upp också! Illa illa, det är mitt straff för att jag latat mig hela sommaren.

Snart är det läggdags för att dra igång tidigt imorgon. Minst tio timmar per dag ska det bli i helgen! Nu jävlar ska det bli klart!

Uppskov internet

Jag har visst internet till den 5:e, såg jag nu i bekräftelsemailet. Några få dagar till alltså :)

Idag var jag i lägenheten igen, slipade lite spackel, och råkade riva lite igen...
Men det var liksom inte planerat, jag börja slipa lite vid "valvet" till köket, ni vet hur det är, man slipar litegrann, ingen tanke på att det ska gå längre än så. Sen började det gå över till att plocka loss lite större delar av torkat spackel, "det går väl an" tänkte jag och fortsatte. Men så började jag tappa kontrollen... Och i slutändan stod jag där med hela valvet bortrivet.

Men jag är nöjd! Det känns faktiskt bättre med en rektangulär öppning istället för det där valvet som såg ut att vara spacklat av en blind hund med ledproblem. Bara att köpa lister till det så blir det snyggt. Inte illa pinkat för en eftermiddag.

Nu ska jag äta mina rostade mackor, dagens middag, kanske skulle ha åkt hem lite tidigare...

RSS 2.0